MENU

Σκεφτόμαστε πράσινα

Σκεφτόμαστε πράσινα
Εμείς στην YOKI ECO ATΤΙTUDE σκεφτόμαστε πράσινα... και βλέπουμε τον κόσμο με ελπίδα, εσείς;
Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς οι επιλογές σας επηρεάζουν την ευημερία της γης και πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση που έχετε εσείς και η οικογένειά σας στο περιβάλλον; Από τα αυτοκίνητα που οδηγούμε, στα προϊόντα που καταναλώνουμε, κάθε επιλογή που κάνουμε σε καθημερινή βάση έχει συνέπειες για το περιβάλλον.

Γιατί πρέπει μας ενδιαφέρει το περιβάλλον;
Τι γίνεται με την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας; Τι γίνεται με την ποιότητα της ζωής μας και με αυτήν των άλλων ανθρώπων του πλανήτη; Τι συμβαίνει με τους πόρους που εξαντλούνται τώρα; Τι πιστεύουμε για τον αέρα που αναπνέουμε και για το νερό που πίνουμε;

Το φυσικό μας περιβάλλον γίνεται ασύμφορο και μη βιώσιμο όταν είναι μολυσμένο και απογυμνωμένο από τους φυσικούς πόρους του λόγω της υπερκατανάλωσης. Η υγεία μας επηρεάζεται από τις περιβαλλοντικές τοξίνες στον αέρα, το νερό και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Η γη μας μετατρέπεται σε έναν εύθραυστο πλανήτη με περιορισμένους πόρους. Η αυξανόμενη απειλή των κλιματικών αλλαγών μας αναγκάζει όλους από τις μεγάλες επιχειρήσεις ως τους απλούς πολίτες να επανεξετάσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις καθημερινές επιλογές μας.


Tα στοιχεία, εξάλλου μιλάνε από μόνα τους:
Χρησιμοποιούμε το 50% της γης για την παραγωγή τροφίμων και το 50% του διαθέσιμου γλυκού νερού της Γης για κατανάλωση.
Η κύρια πηγή ρύπανσης των υδάτων δεν είναι τα χημικά απόβλητα, αλλά τα περιττώματα των εκτρεφόμενων ζώων.
Περίπου το 70% των θαλάσσιων ειδών στον κόσμο κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.
Μέχρι το έτος 2100, η ​​εξαφάνιση μπορεί να φτάσει το ένα τρίτο όλων των ειδών που ζουν σήμερα.
Τα ζώα που εκτρέφονται για τρόφιμα παράγουν σήμερα μεταξύ 15 και 20% των εκπομπών μεθανίου παγκοσμίως.
Κάθε τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού γραφείου εξοικονομεί 380 γαλόνια πετρελαίου.
Κάθε χρόνο, καταστρέφονται πάνω από 63.000 τετραγωνικά μίλια, με αποτέλεσμα να χάνονται περισσότερα από τα μισά τροπικά δάση του κόσμου.

 
1. Εξοικονομούμε  ενέργεια στο σπίτι
Μειώστε τις ρυθμίσεις σε θερμοσίφωνες και οικιακούς θερμοστάτες. Περιορίστε τη χρήση του κλιματιστικού. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι αποτελεσματικά μονωμένο.
 
2. Μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση
Απορρίψτε τα επιβλαβή υλικά, επαναχρησιμοποιήστε ή ανακυκλώστε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον και τοποθετήστε τα ανακυκλώσιμα στους ανάλογους κάδους ανακύκλωση. Για κάθε τόνο ανακυκλωμένου χαρτιού σώζονται 17 δέντρα.
 
3. Αγοράζουμε  ασφαλή προϊόντα
Μην υποστηρίζετε τα τοξικά υλικά, όπως η βαφή με μολύβι ή τα προϊόντα διατροφής με φυτοφάρμακα. Αγοράστε βιολογικά προϊόντα όταν είναι δυνατόν και μάθετε ποια προϊόντα είναι ασφαλέστερα τόσο για τη δική σας κατανάλωση όσο και για την προστασία του πλανήτη.
 
4. Κάνουμε πράσινη τη ζωή μας
Ενημερωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν κάθε πολίτη της γης και αρχίστε να αναλαμβάνετε δράσεις και να ενημερώνετε τους γύρω σας. Κάθε άτομο συμβάλλει στην επιτυχία του συνόλου. Σκεφτείτε πράσινα...τώρα!

Τα στοιχεία, εξάλλου, μιλάνε από μόνα τους:
Εμείς όμως μπορούμε να αλλάξουμε το κλίμα και την υγεία του πλανήτη με κάθε επιλογή μας. Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για το περιβάλλον ώστε να συμβάλλουμε στην υγεία και τη μακροζωία του; Πολλά. Να μερικές προτάσεις:

Σκεφτόμαστε πράσινα

YOKI BLOG (Author)


Comment Related


LEAVE A REPLY

Note: HTML is not translated!