MENU
215 215 6626 - 6974 361863

Η επαναχρησιμοποίηση στην εποχή του COVID -19

Η επαναχρησιμοποίηση στην εποχή του COVID -19
Σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση σε μια εποχή πανδημίας όπως ο COVID-19 ακολουθούν ορισμένες σκέψεις σε συνήθεις ερωτήσεις που ακούμε όλο και συχνότερα:

1. Είναι ασφαλή τα επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα;
- Ναι, η σύντομη απάντηση είναι ότι το σαπούνι και το ζεστό νερό είναι αποτελεσματικά τόσο στη θανάτωση του κορανοϊού, όσο και άλλων ιών και βακτηρίων. Τα οικιακά και επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων είναι πιο αποτελεσματικά από το πλύσιμο στο χέρι, λόγω του πρόσθετου πλεονεκτήματος της υψηλής θερμοκρασίας και του παρατεταμένου πλυσίματος.
Όπως είπε πρόσφατα ο Δρ Vineet Menachery, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου του Τέξας: «Δεν θα περίμενα να επιβιώσει κάποιος ιός στο πλυντήριο πιάτων»! 

2. Δεν είναι ασφαλέστερα τα προϊόντα μιας χρήσης;
- Όχι, δεν συγκρίνονται με τα σωστά πλυμένα επαναχρησιμοποιήσιμα. Τα προϊόντα μίας χρήσης μπορούν να φιλοξενήσουν ιούς και παθογόνα βακτήρια από την κατασκευή τους, τη μεταφορά τους, την αποθήκευση αποθεμάτων και την ενδεχόμενη χρήση τους.

3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω άφοβα το επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό ή το φλιτζάνι του καφέ μου;
- Απολύτως. Ο κοροναϊός εξαπλώνεται κυρίως με το βήχα ή το φτάρνισμα, όχι από το επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό ή το φλιτζάνι σας.
- Μπορείτε να ξαναγεμίσετε το μπουκάλι σας ή το κύπελλό σας από τη βρύση ή έναν ψύκτη απλώς μην αφήσετε το μπουκάλι να ακουμπήσει σε κάποια επιφάνεια και να προσέχετε να πλένετε τα χέρια σας αφού αγγίξετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες.
- Η ίδια λογική ισχύει και για το φλιτζάνι του καφέ σας. 
- Επίσης, μην ξεχάσετε να πλένετε το μπουκάλι ή το φλιτζάνι σας με σαπούνι και νερό, κατά προτίμηση σε πλυντήριο πιάτων.

4. Μεγάλες παγκόσμιες αλυσίδες καφέ (όπως η Starbucks) ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι δεν επιτρέπουν πλέον στους πελάτες να φέρουν τα δικά τους φλιτζάνια για χρήση και ξαναγέμισμα στα καταστήματά τους. Πιστεύετε ότι αυτό θα συνεχιστεί και τι σημαίνει;
- Σήμερα, επιχειρήσεις όπως το Starbucks ορθώς επικεντρώνονται στο πώς να μας προστατεύσουν. Αλλά όταν περάσει ο κοροναϊός, η ρύπανση από πλαστικό θα συνεχίσει να είναι ένα τεράστιο περιβαλλοντικό ζήτημα.
- Η κρίση του ιού coronavirus μας δείχνει ότι δεν διαθέτουμε τα συστήματα που χρειαζόμαστε για επαναχρησιμοποίηση, μεταφορά και παράδοση φαγητού. Εξαιτίας αυτού, είναι πιθανό να υπάρξει έκρηξη προϊόντων μίας χρήσης καθώς τα εστιατόρια στρέφονται στο delivery για να επιβιώσουν και οι άνθρωποι στρέφονται στο φαγητό στο σπίτι αντί να τρώνε έξω.
- Σε πολλά μέρη του εξωτερικού, οι εταιρείες έχουν ήδη αναπτύξει επαναχρησιμοποιήσιμες υπηρεσίες για αποστολή και παράδοση φαγητού. Αυτές οι επιχειρήσεις παρέχουν καθαρά, αποστειρωμένα επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια και εμπορευματοκιβώτια σε εστιατόρια και καφέ. Τα βρώμικα συλλέγονται, πλένονται και απολυμαίνονται σε εμπορικά πλυντήρια πιάτων και στη συνέχεια τίθονται ξανά σε λειτουργία.
- Φανταστείτε ένα μέλλον με συστήματα παράδοσης τροφίμων σε καθαρά, αποστειρωμένα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία και κύπελλα. 

5. Ο Covid 19 θα «σκοτώσει» τον αυξανόμενο τρόπο ζωής των μηδενικών απορριμμάτων, που βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση και τις μαζικές αγορές;
- Όχι, ο τρόπος ζωής των μηδενικών απορριμμάτων είναι εδώ για να μείνει και κερδίζει περισσότερους οπαδούς κάθε μέρα. Ενώ ο κοροναϊός θα αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν θα αλλάξει τις βασικές μας αξίες.

Ελπίζουμε αυτές οι σκέψεις και συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες και να συνεχίσουμε όλοι μαζί να προσπαθούμε για έναν κόσμο καλύτερο!

Η επαναχρησιμοποίηση στην εποχή του COVID -19

YOKI BLOG (Author)


Comment Related


LEAVE A REPLY

Note: HTML is not translated!